Dorin Chirtoacă

Partidul Liberal a depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul local din 19 noiembrie

Corina Bezer

Decizia liberalilor de a se înregistra ca participanți la plebiscitul din 19 noiembrie vine în ultima zi în care mai este permis acest lucru, după ce Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a refuzat să-l înregistreze în această săptămână pe Dorin Chirtoacă ca participant la acest referendum.

PL vrea să îndemne alegătorii, în cadrul campaniei electorale, să nu meargă la vot pe data 19 noiembrie 2017 și să nu legitimeze acest plebiscit. „În perioada campaniei electorale pentru desfășurarea referendumului local din Chișinău, Partidul Liberal a decis să fie reprezentat de Prim-vicepreședintele partidului, dl. Dorin Chirtoacă, care va participa la întâlniri cu cetățenii și la dezbateri electorale”, se arată în comunicatul emis de PL.

Menționăm că avocații lui Chirtoacă au solicitat instanței să examineze ieri o solicitare prin care se cerea permisiunea ca Dorin Chirtoacă să se prezinte la Consiliul Electoral, iar magistrații au amânat această chestiune pentru ziua de luni, 23 octombrie, atunci când termenele de depunere a actelor pentru înregistrare ca participant la referendumul din 19 noiembrie vor fi expirate.