pavel filip

Pavel Filip: „Mă bucur că Moldova este astăzi în cel mai stabil moment al său din ultimii ani”

Adelina Scripcari

În pofida a multor probleme cu care se confruntă Republica Moldova, Pavel Filip a declarat că este mândru de ţara noastră:

Împreună cu concetățenii mei, mândru de țara noastră, de felul în care și-a păstrat independența, demnitatea și libertatea, de felul în care și-a luat singură deciziile și a căutat progresul. 

 Premierul recunoaște că nu a fost ușor să ajungă la asemenea performanțe, dar și că unii oameni își doresc reizbucnirea protestelor.

 Pentru acești oameni nu contează măsurile bune pe care a reușit să le ia acest Guvern, nu contează acordul cu FMI, nu contează Foaia de Parcurs îndeplinită și aprecierile partenerilor externi, nu contează reluarea finanțării dinspre România și măsurile sociale pentru a face viața oamenilor mai ușoară. Ei își doresc putere cu orice preț, chiar și cu prețul instabilității.

Întrebat cum vede acesta viitorul ţării noastre, Pavel Filip a declarat:

 Dacă ne luăm soarta în propriile mâini, putem deveni campioni și nu victime ale istoriei. Așa cum am mai spus în ultimele săptămâni, atât timp cât suntem stabili, serioși și orientați spre reforme, nu avem cum să nu reușim.

Interviul a fost acordat de către ziarul timpul.md.