Vlad Plahotniuc

PD propune candidat unic al forțelor de dreapta la alegerile din Chișinău

Corina Bezer

Potrivit liderului PD, Vlad Plahotniuc, această decizie urmărește 3 obiective: să contribuie decisiv la dezvoltarea pe calea europeană a capitalei, să ofere o administrare responsabilă Chișinăului și o înfrângere categorică socialiștilor. Primăria Chișinău riscă să ajungă în mâinile socialiștilor, fiindcă dreapta politică este fragmentată, iar electoratul este împărțit în câteva partide pro-europene. Noi vom susține persoana care va reuși să obțină suportul cel mai mare politic partidelor de dreapta, relevante alegerilor în municipiul Chişinău”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc  a mai menționat că deși Partidul Democrat are șanse destul de mari să câștige aceste alegeri, noi vor propune o candidatură proprie pentru a facilita negocierile între partide și a avantaja în scrutin candidatul unic. Astfel, PDM l-a delegat pe vicepreședintele formațiunii Vladimir Cebotari pentru negocieri cu alte partide pro-europene.

Tot în cadrul briefingului de astăzi, Partidul Democrat le-a recomandat membrilor Guvernului și Parlamentului care fac parte din componența Consiliului Suprem de Securitate să nu participe la ședința programată mâine de șeful statului, Igor Dodon. Vlad Plahotniuc a precizat că, având în vedere că agenda şedinţei conţine subiecte ce nu ţin de competenţa CSS, că agenda nu a fost comunicată subiecţilor CSS, s-a decis ca Guvernul şi Parlamentul să nu participe.  „Din nou, preşedintele Dodon aruncă în presă detalii privind agenda şedinţei acestui consiliu şi uită să le comunice detalii din această agendă participanţilor la acest CSS. Mai mult decât atât, constatăm că şedinţa a fost numită într-o zi când se cunoştea că primele persoane în stat nu sunt în ţară”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Menționăm că, până acum, președintele Igor Dodon a convocat două ședinte ale CSS. La prima ședință nu au participat premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu, deoarece se aflau peste hotare, iar a doua ședință a fost boicotată de cei doi oficiali, inclusiv de reprezentanții structurilor guvernamentale și ale Parlamentului.