Ruslan Codreanu

„Peste 10 mii de semnături nu au contat”. Ruslan Codreanu anunță că nu a fost înregistrat în cursa pentru Primăria capitalei

Corina Bezer

„10454 de semnături în doar 15 zile. Unii m-au numit nebun, alții au spus că este imposibil. Reprezentanți ai partidelor, cu structuri în spate, care au trecut prin proceduri de strâns semnături au spus că este ireal. Era ușor să accept să merg din partea unui partid și să fiu deja în cursă electorală. Am refuzat, pentru că eu cred că orașul Chișinău are nevoie de un manager și nu interese de partid. Și am avut susținerea voastră!

Uite că a fost posibil! Iar eu mă simt obligat, după sutele de mesaje și telefoane care le primesc, să Vă mulțumesc încă o dată. Aceste 15 zile au fost deloc ușoare, dar eu împreună cu echipa mea și toți oamenii frumoși care au venit să mă ajute am încercat să ajungem la fiecare dintre Voi, cei 10454 de oameni care ați semnat pentru mine.

Sunt unicul candidat care și-a asumat acest exercițiu, de a candida independent. Și cu toate impedimentele, începând cu prima zi de la înregistrare a grupului de inițiativă și terminând cu ultima, a fost o experiență unică pentru mine, care mi-a dat curaj și încredere că nu ne putem opri. Eu mă simt mândru de ce ne-a reușit împreună. Am creat o comunitate de oameni care sunt gata să se implice în dezvoltarea acestui oraș”, a declarat Ruslan Codreanu pe pagina sa de facebook.

Acesta a declarat că va depune astăzi o contestație, întrucât „au fost prea multe nedreptăți și prea multe ilegalități comise în toate aceste 15 zile”. 

Amintim că, pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații independenți trebuie să colecteze cel puțin 10.000 de semnături. Ruslan Codreanu a convins 10.454 de oameni să semneze pentru candidatura sa.