ddd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS// Focuri de armă la Strasbourg! Cel puțin o persoană a decedat

Cel puțin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite în urma unui schimb de focuri în Strasbourg, Franța. Potrivit oamenilor legii, tragedia ar fi avut loc la Târgul de Crăciun din oraș.

Mai multe

PL a semnat Declarația de Unire cu România și au înregistrat proiectul în Parlament

PL a semnat Declarația de Unire cu România și au înregistrat proiectul în Parlament

Marți, 13 martie 2018, 15:16

Deputații Partidului Liberal au înregistrat în Parlament un proiect al Declarației de unire a Republicii Moldova cu România.

Liberalii  au anunţat că vor cere ca la 27 martie să fie convocată o şedinţă solemnă dedicată celor 100 de ani de la votarea de către Sfatul Ţării a Unirii Basarabiei cu România.

„Partidul Liberal proclamă solemn Unirea Republicii Moldova cu Țara Mamă România, ca unica soluție a adevărului istoric, de aderare în UE și NATO, pentru asigurarea libertății, securității și bunăstării populației din stânga Prutului, de astăzi și în vecie”, a declarat liberalul Valeriu Munteanu într-o conferință de presă, dând citire unei declarații a PL.

În același timp, Mihai Ghimpu susține că, în cazul în care Parlamentul va respinge examinarea și adoptarea Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România, Biroul Politic al Partidului Liberal se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetățeni pentru a realiza dezideratul unirii. Dacă însă se va semna Declarația de unire, „nu rămâne decât ca legile României să treacă Prutul”, a spus Mihai Ghimpu.

PL a semnat Declarația de Unire cu România și au înregistrat proiectul în Parlament

„Dacă Declarația va fi semnată, doar un singur lucru trebuie să se întâmple - legile României să treacă Prutul și cetățenii noștri să muncească și să trăiască în baza legilor României. (...) Actul Unirii din 1918 nu a fost anulat de nimeni și este valabil și astăzi”, a mai declarat Ghimpu.