Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloş va veni joi în prima sa vizită oficială în Republica Moldova

Corina Bezer

Guvernul a anunţat sâmbătă că premierul va merge săptămâna viitoare, pe 25 august, în Republica Moldova.

În cadrul vizitei de la Chişinău, Dacian Cioloş se va întâlni cu omologul său Pavel Filip, dar şi cu alţi oficiali ai Republicii Moldova, potrivit unor surse oficiale. Aceasta este prima vizită oficială a premierului Dacian Cioloş în Republica Moldova de la preluarea mandatului, însă el a mai avut discuţii cu premierul moldovean, Pavel Filip, la finalul lunii ianuarie când acesta a efectuat o vizită oficială în România. 

Cioloş s-a întâlnit şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ambii prezenţi la Summit-ul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est de la Sofia, când au discutat despre pregătirea acordării primei tranşe de împrumut pe care Guvernul României l-a promis anul trecut statului moldovean.
Amintim că la începutul lunii august  Guvernul a aprobat eliberarea primei tranşe din Asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova, în valoare de 60 de milioane de euro din suma totală de 150 de milioane de euro. Prima tranşă din asistenţa financiară va fi eliberată pe 24 august.