Andrian Candu

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, acuză Rusia de implicare în alegerile din Republica Moldova

Corina Bezer

Guvernul este de părere că „ruşii finanţează partide şi lideri,” dar şi susţin protestele antiguvernamentale, a declarat Candu, care a precizat că liderii din Republica Moldova de asemenea suspectează Rusia „de manipulare a mass-mediei şi propagandă”.

„Încerc să fiu pozitiv şi optimist, însă sunt factori externi care ne provoacă îngrijorare,” a declarat oficialul în cadrul unui interviu prin telefon.

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău se află la Washington pentru a discuta cu oficiali de la FMI şi de la Departamentul american de Stat despre situaţia economică şi politică din Republica Moldova înainte de alegerile programate pentru data de 30 octombrie.

Candu a mai adăugat că Republica Moldova se confruntă cu „provocări venite dinspre Rusia şi forţele sale militare,” oficialul făcând referire la recentele exerciţii militare întreprinse de Rusia în coordonare cu forţele separatiste din Transnistria.

Igor Dodon, candidatul Partidului Socialist, care se pronunţă pentru legături mai strânse cu Moscova şi se opune eforturilor de aderare la UE, conduce în sondajele de opinie, însă este puţin probabil ca scrutinul să fie decis dintr-un singur tur.