Maia Sandu

Preşedintele PAS, Maia Sandu, înregistrată în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie

Corina Bezer

Într-o postare pe o reţea de socialiazare, ea le-a mulţumit tuturor celor care au colectat semnături în favoarea sa şi a anunţat că evenimentul de lansare în campania electorală va fi în format online.

"Le mulțumesc tuturor celor care au colectat semnături și au discutat cu oamenii în sate, la corturi, în curțile blocurilor din Chișinău. Cei mai mulți dintre oamenii care muncesc în campanie nu se află în lumina reflectoarelor, nu-i vedeți sau auziți la televizor. Însă anume ei sunt eroii campaniei. Acești oameni se implică în schimbarea pe care o dorim cu toții, trecând peste greutăți, peste disconfortul de a se trezi la 5 dimineața și a merge până noaptea târziu prin satele Moldovei, și datorită efortului lor imens vom învinge", a scris Maia Sandu pe facebook. 

Amintim că până în prezent, şase concurenţi electorali au fost înscrişi în cursă. Este vorba de Renato Usatîi, de la formaţiunea „Partidul Nostru", Andrei Năstase, reprezentantul Partidului Demnitate și Adevăr, Tudor Deliu, din partea Partidului Liberal Democrat, Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor, Violeta Ivanov, din partea Partidului Șor şi Maia Sandu, de la Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia mâine, 1 octombrie.