Igor Dodon

Președintele suspendărilor! Dodon riscă să fie suspendat a treia oară din funcție pentru „cinci minute”

Joi, 4 ianuarie 2018, 15:35

Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat temporar, din nou, pentru că a refuzat repetat să promulge “legea anti-propagandă”. Astfel, Curtea Constituțională (CCM) va examina pe 5 decembrie o sesizare privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru refuzul de a promulga Legea cu privire la completarea Codului audiovizualului.

Sesizarea a fost depusă  în instanța constituțională de către deputatul democrat Sergiu Sârbu. Democratul a cerut ca sesizarea să fie examinată în regim de urgență, în vederea „evitării unui blocaj instituțional care ar putea afecta activitatea puterii legislative”.

În același timp, și președintele Igor Dodon s-a adresat astăzi Curţii Constuţionale, căreia îi cere să ateste constituţionalitatea "legii anti-propagandă". Într-o notă publicată pe pagina sa de Facebook, şeful statului susţine că legea în cauză "atentează la principiile democraţiei".

Amintim că pe data de 7 decembrie, “legea anti-propagandă” a fost adoptată în Parlament cu votul a 61 de deputați. Documentul a fost susținut de aleşii PDM, PL, din Grupul PPE și PLDM.

Totuși, președintele Igor Dodon a refuzat să promulge legea și a retransmis-o în Parlament. La 22 decembrie “legea anti-propagandă” a fost revotată în Parlament.