Vladimir Zelenskii , Dobasul, presedinte, Nastase,invazia rusa

Președintele Ucrainei îi invită pe Năstase și Bătrîncea să viziteze Donbasul

Marți, 9 iulie 2019, 15:22

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii a ținut un discurs la summitul Uniunii Europene. În cadrul acestuia, liderul a invitat toți deputații și reprezentanții statelor care au votat pentru întoarcerea Rusiei la APCE (printre care deputații Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea), să viziteze Luganscul și Donbasul pentru a vedea daunele aduse de invazia rusă.

În discursul său, Vladimir Zelenskii a spus că speră ca în curând, Ucraina să devină o parte integrată a Europei. Liderul de la Kiev este convins că acest lucru nu este posibil însă, fără pace în Ucraina. Acesta spune că îi pare rău că delegații unor state a APCE ( probabil are în vedere statele care au votat pentru întoarcerea Rusiei la organele de conducere APCE), nu au mers împreună cu el și Donald Tusk, pentru că le-ar fi fost foarte util.

Zelenskii a afirmat că cei care au dubii că sancțiunile împotriva Rusiei sunt corecte, sunt invitați la o excursie în Donbass și Lugansc. Acesta a mai spus că va face tot posibilul ca războiul din Ucraina să se sfârșească, iar oamenii de acolo să se bucure de pace.