Oleg Poiata

Pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, a fost demis de CMC! Vezi care a fost reacția Primăriei!

Nicolae Sîli

Decizia consilierilor este motivată de neglijența pretorului în îndeplinirea obligațiunilor de serviciu, care a dus la decesul mai multor persoane.

Oleg Poiată este învinuit că nu a întreprins toate măsurile necesare pentru prevenirea incendiului din cantina „La Soacra”, pe data de 9 ianuarie. Incendiul a fost provocat de explozia unei butelii de gaz, care a fost instalată ilegal. 

Cu toate acestea, Primăria Chișinău precizează că este o decizie ilegală, deoarece Consiliul Municipal Chișinău  nu are competenţe de numire sau eliberare din funcţie a acestor funcţionari. Or, conform legii, pretorii de sector, dar şi conducătorii întreprinderilor municipale sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către primarul general al municipiului Chişinău. Prin urmare, pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, precum şi directorul interimar al ÎM „Piaţa Centrală”, Veaceslav Balan, îşi vor continua activitatea în funcţiile deţinute, precizează Primăria. 

Cât priveşte incidentul din incinta cafenelei „La Soacra”, Primăria municipiului Chişinău îşi va expune viziunea sa asupra cazului după finalizarea anchetei de serviciu, iniţiată de primarul general, Dorin Chirtoacă, relatează Direcția Relații Publice a Primăriei.