Vladimir Plahotniuc, SUA, furtul miliardului, extradare

Procuratura cere extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din SUA

18-05-2020 11:58

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, susține că principalul beneficiar al „furtului miliardului” ar fi fost Vladimir Plahotniuc. Acesta spune că va cere Statelor Unite ale Americii să îl extrădeze pe Plahotniuc autorităților din Republica Moldova.

Unul dintre beneficiarii furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. A fost beneficiarul a peste 100 mln de Euro. În privința lui va fi adoptată o nouă ordonanță de punere sub învinuire: cu 3 capete de acuzare: organizație criminală, escrocherie, etc. Actele vor fi traduse în engleză și vor fi trimise în SUA pentru a fi extrădat”, a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo.

Înainte de a prezenta aceste date, Stoianoglo a spus că „societatea așteaptă rezultate”, iar dosarul fraudei bancare „e o restanță majoră a procuraturii și a organelor de drept în ansamblu, care au întârziat nepermis de mult în investigarea adevărului”.

Banii pe care i-a primit Plahotniuc au fost acoperiți din rezervele BNM, din acești bani s-au cumpărat pachete de acțiuni la o bancă, hotelul Național, ASITO, Casa de Modă și pentru scopuri personale de genul: procurarea unui avion privat”, a adăugat Stoianoglo.