Vlad Filat

Procurorii verifică dacă Vlad Filat este autorul real al mesajului de pe Facebook

Corina Bezer

Potrivit procuraturii, în ultimul mesaj publicat se conţin două paragrafe suspecte ce conţin elemente de intimidare la adresa unor martori ce urmează să fie audiaţi în perioada următoare în dosarul inculpatului.

„Verificările urmează să stabilească dacă a fost încălcat regimul de arest preventiv”, se arată în comunicat.

Iată întregul mesaj publicat pe pagina lui Vlad Filat.

Vlad FILAT: „Înțeleg că oamenii așteaptă să vorbesc. Vreau să știți că eu o sa vorbesc, dar îmi doresc atât de mult ca vorbele și probele pe care urmează sa le prezint, să răspundă la unele întrebări cu care se confruntă societatea.

Nu vreau să se întample acum așa cum se întaâmplă în dosarul meu, unde martorii sunt intimidați, iar probele distruse.

Sper că a rămas puțin timp până când voi putea vorbi în fața unor procurori și judecători onești.

Pentru a nu lăsa loc de speculații, și mă refer aici la regretele pe care le am.

Regret, în primul rând, așa cum am mai spus, că nu am reușit să îndreptățesc așteptările care au fost investite în mine de mii de oameni, regret că nu am avut suficienta susținere, poate și caracter, să duc la bun sfârșit multe lucruri bune pe care le-am inițiat. ( n.a. Vezi DECLARAȚIA din 13 octombrie 2013)

Cu toate aceste regrete, rămân convins că atâta timp cât sunt oameni care își iubesc țara și sunt gata să-și asume anumite sacrificii, se va reuși să avem o Moldovă în care oamenii să se simtă liberi și să fie guvernați democratic.

Când m-am referit la trădarea moldovenilor, am avut în vedere ce s-a întâmplat în Parlament, dar și în teritoriu. Mă refer în primul rând la foștii mei colegi. Colegi în care am avut încredere, pe care i-am susținut, colegi pe care i-am tratat cu mult respect, unii mi-au fost mai mult decât colegi, i-am crezut prieteni. Accept că au renunțat la mine într-un moment atât de complicat pentru mine. Accept că nu mai vad în mine un om care îi poate susține să-și facă o carieră frumoasă, dar faptul că și-au trădat colegii de partid care i-au făcut deputați, că și-au trădat alegătorii, mă doare. Pentru mine e trist, pentru țara aceasta practica e periculoasă.

Natalia Morari, aștept întrebările și sper că voi avea condițiile necesare să pot să vă răspund sincer la ele. Trebuie să știți însă că toată corespondența îmi este verificată și s-ar putea să fiu nevoit să evit unele răspunsuri, pentru că acestea vor ajunge mai întâi la cei care m-au izolat, iar puterea mediatică pe care o au, ar putea într-o fracțiune de secundă schimba accentele mesajului meu înainte ca acesta să fie publicat, iar eu, izolat total, nu voi fi în stare să vin cu rapid cu o replică.

P.S.: Urmăresc și mă minunez câți curajosi au apărut după arestarea mea. Aceștia luptă cu mine știind că nu am cum să le răspund, fiind izolat total și redus la tăcere. Vreau să le dau un sfat: să lupte pentru ceva, nu împotriva cuiva. Să sperii pe cineva cu pușcăria, care este în pușcărie, trebuie să fii cel puțin naiv, dacă nu prost. Dacă pentru mine această enormă încercare reprezintă prezentul, pentru ei este viitorul.”