Partidul Liberal

Proiectul cu privire la statutul municipiului Chişinău – subiect de dispută între deputaţi

Corina Bezer

Orice lege poate fi perfectă doar la momentul adoptării. În timp, ea poate sa deveni imperfectă sau să nu corespundă cerinţelor timpului. 

În 2006, Parlamentul format din majoritate comunistă, a adoptat o lege cu privire la Administraţia Publică Locală, care spunea că toată legislaţia ce ţine de APL, inclusiv ce ţine de statutul municipiului Chişinău trebuie sa fie adaptat la această lege.

Atunci, PL a iniţiat un proiect cu privire la Statutul Municipiului Chişinău, care nu a fost adoptat din cauza PLDM. Mai târziu, în 2015, abordând acest subiect, Parlamentul a creat un grup de lucru. Iata ca astazi avem data de 24 martie, deci a trecut un an de zile, iar grupul de lucru nu a prezentat Parlamentului acest proiect de lege. În acest caz, PL-ul a iniţiat acest proiect de lege, care nu vine, aşa cum spun socialiştii sprijiniţi de PPEM, să rezolve problemele primarului, ci să rezolve problemele cetăţenilor.

Ne trezim acum că deputaţii sunt învinuiţi, iar PPEM ne solicită să retragem proiectul. Nu este vorba de o lege care am inventat-o noi, liberalii, ci este un proiect de lege care vine să ajusteze legea Statutului municipiului Chişinău cu legea cu privire la APL.

Dacă nu exista o invidie din partea unor colegi de alianţă, acest proiect nu ar fi apărut azi, ci demult ar fi fost lege, a declarat Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Liber TV amintește că proiectul de lege privind statutul municipiului Chișinău, înregistrat în Parlament la data de 4 martie, a devenit subiect de dispută între consilieri și conducerea de vârf a Primăriei. Potrivit PPEM și PSRM, proiectul de lege elaborat de PL îi va oferi primarului prea multe împuterniciri.