Președintele Klaus Iohannis afirmă că este o zi de doliu pentru statul de drept

Proiectul de lege privind grațierea unor pedepse, adoptat de Guvernul României

Corina Bezer

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO și, în acest sens, am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria. 

Potrivit lui Iordache, Legea privind grațierea unor pedepse "nu vizează violatorii, faptele de corupție, actele cu violență, recidiviștii, pedepsele cu suspendare", prioritară fiind recuperarea prejudiciului.

Câteva sute de persoane s-au adunat, astăzi seară, în Piața Victoriei și protestează față de actele normative adoptate în ședința de guvern, care se referă la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

Oamenii au strigat: "Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!", "DNA să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roșie!", "Ieșiți din casă, dacă vă pasă!", "Abuzul e abuz, OUG refuz!".

Președintele Klaus Iohannis afirmă că este o zi de doliu pentru statul de drept, care a primit o lovitură de la adversarii justiției, făcând referire la proiectele privind justiția adoptate în ședința de Guvern.