PSRM

PSRM insistă pe semnarea de urgență a unui acord politic cu ACUM

Victoria Muntean

„Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului ca unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”, a scris Vlad Batrîncea.

Potrivit lui Vlad Batrîncea, fracțiunea PSRM, chiar dacă există unele divergente interne pe mai multe subiecte propuse de Guvern și partenerii din blocul ACUM, ramâne consolidată și susține majoritatea parlamentară cu 35 de deputați.  „Ar fi bine și cei din blocul ACUM să vină cu o poziție consolidată, or asistam deseori la sabotarea unor decizii importante acceptate prin consens de conducerea partidelor care și-au asumat actul guvernării”, a mai adăugat deputatul.

Prin urmare, Vlad Batrîncea a insistat pe semnarea de urgență a acordului politic dintre PSRM și ACUM. „Vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”, a completat el.