PSRM și PD au respins „Declarația de comemorare a evenimentelor din 2 martie 1992”.

PSRM și PDM au respins „Declarația de comemorare a evenimentelor din 2 martie 1992”

Victoria Muntean

Este o obligație morală a deputaților din Parlament să comemoreze printr-o declarație aceste evenimente”, a spus Igor Munteanu, din partea fracțiunii PPDA.

În schimb, atunci când a supus votului propunerea, speakerul Zinaida Greceanîi nu s-a abținut să utilizeze calificative.

Stimați colegi, cine este „pentru” a include acest subiect – declarație politică – rog să votați. Nu a întrunit numărul necesar de voturi”, a spus președinta Legislativului.

La rândul său, liderul PD, Pavel Filip, a criticat proiectele Blocului ACUM, inclusiv cel privind cursul european al R. Moldova, pe care le-a calificat show politic și PR ieftin. Acesta a declarat că nu prin declarații se rezolvă problemele, iar proiectul propus de Blocul ACUM privind comemorarea victimelor războiului din 1992 este stângaci și că nu este clar scopul acestei declarații.

„Declaraţia propusă spre adoptare e scrisă stângaci şi pe alocuri fără logică, fără să fie clar care este scopul acestei declaraţii. Am propus celor din Blocul ACUM să o redactăm puţin şi colegii din partid chiar s-au apucat să o facă. Fără a aştepta definitivarea documentului, pentru că asta pentru ei nu contează, contează doar show-ul”, a menţionat preşedintele PDM, Pavel Filip.

În conflictul armat de pe Nistru şi-au pierdut viaţa peste 300 de combatanţi.