PSRM

PSRM va depune o plângere penală privind modul în care a fost pornit dosarul finanțării partidului

Alexandrina Godiac

Ei acuză că este vorba despre un dosar fabricat și asta la comanda fostei guvernări, pe vremea când Vlad Plahotniuc era liderul PDM.

Anunțul a fost făcut de către PSRM, în persoana Zinaidei Greceanîi, Adelei Răileanu și a lui Vlad Batrîncea, care au ieșit azi cu o conferință de presă.

„Igor Dodon și Partidul Socialiștilor nu s-a temut de aceste dosare. Amintim că anume PSRM a făcut pasul decisiv pentru a înlătura regimul „Plahotniuc”. Am făcut demersuri oficiale către instituții de drept pentru a vedea cine de fapt stă în spatele acestor acțiuni ilegale și abuzive de fabricare a unor dosare împotriva socialiștilor”, a declarat Vlad Batrîncea.

Socialiștii spun că, de fapt, ar cunoaște numele celor care au pornit urmărirea penală, au instrumendat dosarul, dar vor să confirme asta prin documente oficiale. 

„Cum a fost instrumentat și dacă s-au luat în calcul circumstanțele politice, când dosarul a fost redeschis în toamna anului 2019. Sunt nume de politicieni, dar vrem să-i cunoaștem oficial. Astea reprezintă un șantaj la adresa PSRM, iar cei care se folosesc trebuie să răspundă pentru tot. Vrem să știm dacă există legătură cu dosarele intentate împotriva PSRM cu filajele împotriva colegilor noștri din ultimii ani”, a adăugat Vlad Batrîncea.