Mergi la conținut

Putin planifică prima vizită externă de la începutul războiului în Ucraina

Victoria Muntean

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va întreprinde prima sa vizită de la începutul războiului în Ucraina. Aceasta este planificată pentru săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut la postul televiziunii de stat „Rusia 1”. 

Liderul de la Kremlin ar urma să viziteze două state ex-sovietice din Asia Centrală. Mai exact, este vorba de Tadjikistan şi Turkmenistan. În plus, Putin planifică o  întâlnire la Moscova cu președintele indonezian Joko Widodo.

După care, Putin va călători la Ashgabat pentru a participa la summitul Caspic. Planurile șefului statului rus de a participa la evenimentul din 29 iunie au fost anunțate personal de secretarul său de presă, Dmitri Peskov.

Aceste deplasări ar urma să fie primele vizite ale lui Putin în străinătate de la începutul războiului din Ucraina. Ultima oară, președintele rus a fost în străinătate la începutul lunii februarie. Acesta a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din China și a purtat discuții cu președintele chinez Xi Jinping.