SS

Răsturnare de situație în politica de la Chișinău! PAS este gata să voteze un speaker socialist. Reacția PPDA și PSRM

Corina Bezer

„Astăzi, Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin.

Sperăm că această decizie va fi împărtășită de partenerii noștri din blocul ACUM, Platforma DA. Reiterăm că toate deciziile pe care le vom lua vor fi doar în interesul eliberării cetățenilor de teroare și mizerie”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a PAS.

Reacția celor de la PPDA nu a întârziat să apară. Biroul Politic Permanent al Platformei „Demnitate și Adevăr” a luat act de decizia Consiliului Politic Național al PAS, partenerului său în cadrul Blocului Politic ACUM.

Potrivit unui anunț pe pagina de Facebook al formațiunii, „având în vedere noile circumstanțe, Biroul Politic Permanent a decis convocarea în regim de urgență a ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru joi, 6 iunie 2019”.

Iar Partidul Socialiștilor salută decizia Partidului Acțiune și Solidaritate privind susținerea reprezentantului PSRM pentru funcția de speaker al Parlamentului. Potrivit unui comunicat al formațiunii, PSRM „de la bun început, a promovat consecvent punerea în aplicare a poziției aprobate de către Consiliul Republican al PSRM din 12 aprilie curent și va acționa în continuare în conformitate cu această decizie”.

PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constuctivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri, pe 4 iunie 2019”, se menționează în comunicat.