SIS

Reacția SIS la declarațiile Nataliei Morari că ar fi fost șantajată cu relația cu Platon: „Lansăm o invitație publică doamnei Morari”

Corina Bezer

„Lansăm o invitație publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanțelor cazului dat și identității persoanelor care au întreprins cerințe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională. Totodată, considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect, SIS își asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfășurare a urmăririi penale”, se arată într-un comunicat al SIS.

Totodată, instituția susține că „activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare și condamnă orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale”.

Precizăm că jurnalista Natalia Morari a anunțat că se retrage din televiziune, în condițiile în care a dezvăluit că tatăl copilului său este controversatul afacerist Veaceslav Platon.

„În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu”, a declarat Natalia Morari.

Jurnalista a mai anunțat că va face o pauză de emisie și că se retrage temporar din Consiliul de Adminstrație al postului de televiziune al cărei fondator este.