Renato Usatâi

Renato Usatâi și-a anunțat demisia! Cum comentează analiștii politici

Corina Bezer

„În această săptămână, eu, Renato Usatâi, în calitate de primar al mun. Bălți, îmi dau demisia. Alegerile locale vor avea loc pe 20 mai, atunci când vor avea loc mai multe alegeri locale în toată țara”, a declarat Renato Usatâi.

Usatâi mai spune că la alegerile anticipate, „Partidul Nostru” va avea propriul candidat, care va putea să îndeplinească promisiunile făcute de el în 2015. În același timp, atât politicienii, cât și unii analiști sunt de părere că starea orașului Bălți este din ce în ce mai deplorabilă din cauza managementului defectuos al lui Usatâi, care este fugar la Moscova de mai bine de doi ani. Experții cred că prin această demisie, Usatâi își pregătește terenul pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

„Administrarea orașului Bălți, în ultimul timp, a fost deficitară și domnului Usatâi îi venea foarte greu, aflându-se la Moscova să coordoneze managementul orașului. Eu cred că domnul Usatâi va încerca să se concentreze doar pe alegerile de la sfârșitul anului, alegerile parlamentare, iar primăria Bălți o va lăsa în seama celor care vor câștiga alegerile în oraș”, a declarat analistul politic Corneliu Ciurea. 

Menționăm că în cazul plecării din funcție a lui Renato Usatâi, referendumul local privind demiterea sa nu va mai avea loc.