Renato Usatîi

Renato Usatîi a câştigat primăria mun. Bălţi din primul tur, iar Pavel Verejan de la Partidul Şor – în Orhei

Corina Bezer

De asemenea, după numărarea tuturor voturilor, la Bălţi alegerile au fost câștigate de Renato Usatîi, liderul formaţiunii Partidul Nostru. Potrivit rezultatelor preliminare, Renato Usatîi a acumulat 61,93%.

"În Bălți steaua socialiștilor s-a stins și se va aprinde atunci când o sa vrem noi, ca de exemplu în noaptea Revelionului. Mulțumesc la toți bălțenii care m-au susținut. Bălțiul este un oraș deosebit și aici trăiesc oameni la fel de deosebiți. Oamenii au arătat cât de mult cred în noi, în oamenii care au făcut ceva concret. La Bălți nu este loc pentru socialiști. Această victorie este un nou început pentru partidul nostru", a declarat Renato Usatîi, după afişarea primelor rezultate. 

Usatîi a mai fost ales primar în anul 2015, dar a plecat în Federația Rusă un an mai târziu, după ce la Chișinău au fost pornite mai multe dosare pe numele său. Ulterior, în anul 2018, Renato Usatâi a demisionat fin funcția de primar. În locul său a fost ales pentru o perioadă scurtă candidatul PN, Nicolai Grigorişin.