Republica Moldova şi România

Republica Moldova şi România, tot mai aproape

Corina Bezer

Discuţiile între cei doi oficiali s-au axat pe dezvoltarea cooperării bilaterale în cele mai diverse domenii şi implementarea agendei europene a Republicii Moldova, în special, sub aspectul organizării, în noiembrie 2017, a Summit-ului Parteneriatului Estic.

Viceministrul Daniela Morari a apreciat înalt rolul României în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova şi transferului experienţei în domeniile conexe dialogului cu Uniunea Europeană. În acelaşi timp, s-a convenit asupra organizării, în perioada imediat următoare, a reuniunii Comisiei mixte moldo-române pentru Integrare Europeană, precum şi reuniunii Grupului pentru Acţiune Europeana a Republicii Moldova.

Secretarul de stat român George Ciamba a remarcat progresul înregistrat de către Republica Moldova în promovarea reformelor şi a dialogului cu Uniunea Europeană şi a dat asigurări de sprijinul ferm în demersul european al ţării noastre, inclusiv prin oferirea expertizei române în procesul de aliniere la standardele și exigențele europene, în conformitate cu prevederile Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrare europeană.