Victoria Grosu Vremeș AUR

Respect pentru diaspora! Prima poziție pe lista AUR este o româncă plecată în ITALIA: Victoria Grosu Vremeș

Corina Bezer

Alianța pentru Unirea Românilor este un proiect politic al românilor de pretutindeni și care transcende granița nedreaptă de pe Prut. Timp de 31 de ani, clasa politică de pe cele două maluri de Prut nu a dorit sau nu a știut să ofere condițiile necesare pentru ca cetățenii să rămână acasă. În Republica Moldova, aproape 1.5 milioane de români basarabeni au fost nevoiți să ia drumul pribegiei, exodul de cetățeni și pierderile fiind cele mai mari din toată istoria noastră. Nu au reușit sovieticii ceea ce au reușit politicienii de după căderea blocului sovietic. Astăzi s-a reunit Biroul Național Politic și care a fost nevoit să țină cont de noile realități existente. S-au luat decizii importante și care susțin faptul că AUR este un partid altfel, un partid al românilor”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR, după ședința Biroului Național Politic.

Victoria Grosu Vremeș este coordonatorul Alianței pentru Unirea Românilor Italia și a reușit o performanță extraordinară alături de echipa din Europa.

Victoria Grosu Vremeș s-a născut în satul Lozova, raionul Strășeni. În anul 2005, a fost forțată de soartă să părăsească Republica Moldova, tânăr copil fiind având grijă de surorile mai mici și de o verișoară, deoarece părinții fuseseră nevoiți să plece la muncă la Roma.

Am plecat atunci în Spania fără voia părinților. Ei erau deja de trei ani la Roma, iar eu am rămas singură acasă și aveam grijă de surorile mai mici și de o verișoară. Dincolo de frustrările și dezamăgirile unei tinere, nu îmi mai găseam locul acasă fără de părinți. Principalul motiv al plecării mele, în mintea mea de copil, era să o oblig pe mama să se întoarcă acasă.

Când aveam doar 10 ani, tatăl  mi-a explicat de ce noi suntem români. Atunci am învățat că Republica Moldova va fi liberă și cetățenii își vor recăpăta demnitatea doar revenind la românism”, a declarat Victoria Grosu Vremeș, primul candidat de pe lista AUR.

Povestea Victoriei este povestea fiecărui român din Basarabia, obligat de situația creată în republică de clasa politică să fugă dincolo de granițe, spun reprezentanții formațiunii.

Alianța pentru Unirea Românilor va depune actele necesare la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea la alegerile parlamentare anticipate, vineri, 28 mai 2021, la ora 11:00, tot atunci urmând a fi prezentată public lista celor înscriși în competiția electorală.