Mihai Chirica

Scandal politic în România// Primarul orașului Iași a fost exclus din PSD

Corina Bezer

Alături de Mihai Chirica, au fost excluși din rândul social-demecraților și viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban.

Ședința BPJ Iași a durat circa trei ore.

Vineri seară, primarul Mihai Chirica a postat pe pagina sa de Facebook: „Am încercat să fac în PSD un altfel de politică, să arăt că social-democraţia mai are o şansă în Iaşi şi în România, să urmăm exemplul marilor familii social-democrate din Uniunea Europeană. Am încercat să deschid partidul către comunitatea ieşeană, iar deciziile politice să respecte ceea ce îşi doresc ieşenii şi românii. Din păcate, se pare că nu am fost suficient de bine înţeles de către unii dintre colegii mei, care, sigur, au fost manipulaţi, ademeniţi sau speriaţi de conducerea actuală a partidului. Mă bucur, în schimb, că ieşenii şi românii au înţeles intenţiile mele sincere. Nu pot să tac atunci când nedreptatea, minciuna, manipularea, ipocrizia şi demagogia înlocuiesc principiile social-democraţiei autentice, morala creştină, orientarea europeană şi datoria faţă de comunitate. Acestea sunt principiile care îmi călăuzesc activitatea administrativă şi politică, precum şi luările publice de poziţie. Acestea sunt principiile de la care înţeleg să nu mă abat niciodată şi care sper că îi reprezintă şi pe toţi cei care iubesc Iaşul şi România. Eu voi rămâne acelaşi om dedicat comunităţii ieşene şi sper ca toţi colegii mei să muncească alături de mine pentru ceea ce ne-am angajat în faţa comunităţii în anul 2016: ca Iaşul, ca şi România, să se schimbe în continuare în bine!“.

Preşedintele filialei judeţene a PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat că decizia excluderii lui Mihai Chirica din partid, luată de Biroul Permanent Judeţean (BPJ) este definitivă şi că nu mai este necesară o hotărâre similară a Comitetului Executiv Judeţean. Şeful PSD Iaşi a declarat că lui Mihai Chirica i s-a reproşat faptul că a ieşit în spaţiul public cu declaraţii critice la adresa partidului şi că n-a făcut acest lucru în cadru statutar, în forurile de conducere.