Jj

Se împlinesc trei ani de la expulzarea ilegală a lui George Simion. Vlad Bilețchi: „Am așteptat prea mult! Dacă nu se va face dreptate, vom organiza proteste”

01-10-2021 13:44

Se împlinesc astăzi trei ani de când liderul unionist, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost expulzat ilegal și a primit interdicție de a intra în Republica Moldova. În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 1 octombrie, liderul AUR Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat că în tot acest timp, autoritățile de la Chișinău au luat apă în gură și au tergiversat prin instanțe dosarul lui George Simion, astfel încât acum, acesta nu pare să aibă nicio finalitate. În acest context, Bilețchi a făcut apel către noua guvernare să ia măsuri. „În caz contrar, vom organiza proteste”, a declarat Vlad Bilețchi.

„La 1 octombrie 2018, fiind încălcate toate procedurile legale, George Simion a fost reținut la Chișinău și obligat să părăsească Republica Moldova pentru o perioadă de cinci ani. Prin decizia de a-l declara pe liderul unionist indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova, autoritățile de la Chișinău au încalcat dreptul fundamental al liberei circulații a cetățenilor europeni în Republica Moldova și a dat dovadă de un gest de neprietenie României, care a sprijinit necondiționat Republica Moldova, pe toate căile posibile, diplomatic și economic”, a declarat Vlad Bilețchi în cadrul conferinței de presă.

În acest sens, liderul AUR Moldova a lansat un apel în adresa guvernării pentru a soluționa cazul George Simion și a-i permite acestuia să vină în Republica Moldova.

„În prezent, George Simion este deputat în Parlamentul României. Chiar și în postura de oficial al statului român, acesta nu are voie să vină în Republica Moldova. Este strigător la cer! Înțeleg că aceste abuzuri se făceau la comanda lui Plahotniuc și Dodon, dar acum așteptăm vremurile bune promise și dreptate pentru George Simion. Nu ne mai trimiteți în instanțe, pentru că tot voi ați recunoscut că sunt corupte.  În caz contrar, unioniștii vor ieși în stradă pentru a cere anularea interdicției ilegale.”, a precizat Vlad Bilețchi.

Nu este pentru prima dată când George Simion a fost expulzat ilegal din Republica Moldova. Prima oară, acesta a primit interdicție în anul 2014. Decizia a fost anulată însă de instanță. În prezent, George Simion este deputat în Parlamentul României din partea Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune care acumulează tot mai mulți simpatizanți.