Silvia Radu

Silvia Radu începe colectarea semnăturilor pentru a candida la funcția de primar al mun. Chișinău

Corina Bezer

Silvia Radu spune că, în ultima perioadă, tot mai mulți oameni o întreabă dacă va candida sau nu.Mai mulți oameni pe care i-am întâlnit sau mi-au scris pe rețele sociale, doresc să știe dacă voi candida sau nu. Vă spun cu toată sinceritatea că vreau să candidez, însă decizia depinde de câțiva factori principali, pe care sper să-i lămuresc în perioada următoare. Cu siguranță însă, dacă decizia va fi să candidez, o voi face doar ca independent, oricât de greu ar fi. Cred însă că susținerea directă a oamenilor îți dă mai multă putere să faci treabă pentru Chișinău”, a scris Radu pe o rețea de socializare.

Astfel, Silvia Radu a anunțat procesul de strângere a semnăturilor pentru a putea candida. Totodată, primarul interimar a declarat că se va întâlni cu locuitorii Chișinăului pentru a discuta cu fiecare în parte problemele cu care se confruntă. În fiecare zi, după programul de lucru, între orele 18:00-20:00, voi fi la unul din corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor și vă aștept să discutăm doar despre Chișinău, despre ce putem face împreună pentru ca orașul nostru să fie mai frumos, fără politică, fără geopolitică. Voi publica zilnic amplasamentul cortului unde voi merge, vreau să ajung în fiecare sector, în cât mai multe locuri, în limita timpului care îmi rămâne”, a mai declarat Silvia Radu.

Cu toate acestea, Silvia Radu spune că activitatea de la Primărie rămâne a fi prioritară și de aceea va dedica doar două ore seara pentru a colecta personal semnături.

Menționăm că potrivit Codului Electoral, pentru funcţia de primar, candidaţii independenţi trebuie să prezinte semnături ale susţinătorilor care trebuie să cuprindă 5% din numărul total al alegătorilor din mun. Chișinău, dar nu mai puţin de 150 de persoane şi nu mai mult de 10.000 de persoane.