primaria Chişinău

Silvia Radu le-a interzis funcţionarilor din Primărie să comunice cu presa

Corina Bezer

eși dispoziția a fost semnată săptămâna trecută, jurnaliștii au aflat despre acest lucru abia astăzi, atunci când şeful Direcţiei generale Transport şi Căi de Comunicaţie Oleg Poiată a spus: "Noi nu mai avem dreptul să comunicăm cu mass-media. Să nu vă supăraţi dacă nu o să vă răspund la telefon, este dispoziţia doamnei Radu". 

"Atunci când dumneavoastră aveţi întrebări pe un subiect s-au altul îl contactaţi pe domnul Brânzaniuc, îi puneţi întrebarea şi domnul Brânzaniuc vă prezintă informaţia. Dacă aveţi nevoie să comunicaţi cu vreun director, directorul o să comunice cu dumneavoastră, dar domnul Brânzaniuc trebuie să cunoască despre acest lucru", a declarat Silvia Radu. 

Tot de astăzi, şedinţele operative ale primăriei au loc într-o altă sală. Cei drept, fără microfoane şi suficiente locuri, dar la o masă rotundă. Asta pentru că noul primar interimar vrea să-şi poată privi subordonaţii în ochi, atunci când aceştia îi prezintă raportul.

"Am hotărât să ne aşezăm la o masă rotundă unde toţi să putem discuta şi vorbi concret la problemele ce ţin de soluţionarea intereselor cetăţenilor, care trăiesc în municipiul Chişinău", a declarat Silvia Radu. 

Totodată, lista celor prezenţi la şedinţă se va reduce. Potrivit lui Radu, nu mai este nevoie de prezenţa tuturor consilierilor, cum ar fi, de exemplu, cea a directorului Apă Canal, Veronica Herţa.

"Venind la şedinţă am aflat că nu este nevoie şi de prezenţa reprezentantului celui mai mare operator şi unic în municipiul Chişinău SA Apă Canal-Chişinău, cu toate că eu nu aş avea dreptul să vă dau o reacţie, deoarece există dispoziţia 10.63 din 22 noiembrie, în conformitate, de fapt, care întreprinderile pot să dea comunicate doar după ce sunt informaţi de cel de la Direcţia Relaţii cu Publicul şi după expirarea a şase ore", a declarat Veronica Herţa. 

Astfel, toate întrebarile jurnaliștilor urmează să fie acordate șefului Servciului de Presă al Primariei, Vadim Brânzaniuc, iar ulterior acesta va veni cu un rîspuns pentru fiecare.