Valeriu Munteanu vs Constantin Codreanu

SONDAJ #LiberTV: Unioniștii Valeriu Munteanu vs Constantin Codreanu – pe cine preferă chișinăuienii?

Corina Bezer

Astfel, din totalul de 3400 de participanți la sondaj, aproximativ 2200 de oameni, adică 66%, l-ar prefera la candidatul PL, Valeriu Munteanu în funcția de primar al mun. Chișinău. În același timp, candidatul PUN, Constantin Codreanu, a acumulat aproximativ 1100 de voturi, adică 34%. 

gg

Menționăm că Valeriu Munteanu a fost ministru al Mediului din 30 iulie 2015 până la 30 mai 2017. A fost și deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 3 noiembrie 2009 până în 30 iulie 2015, primar al satului Floreni din raionul Anenii Noi din partea Partidului Liberal în perioada iunie 2007 — noiembrie 2009. În prezent este vicepreședinte al Partidului Liberal  și membru al Biroului Politic al Partidului Liberal.

Constantin Codreanu a deținut funcțiile de Președinte executiv al Consiliului Național al Reîntregirii (România), președinte al Blocului Unității Naționale și prim-vicepreședinte al Sfatului Țării 2 (Republica Moldova). Politicianul a ajuns în Camera Deputaților din Parlamentul României pe listele Partidului Mișcarea Populară, condus de fostul președinte român, Traian Băsescu. Codreanu a participat la alegeri pe listele de subscripție pentru diasporă, fiind votat de românii din Republica Moldova.