Liderulare socialiștilor Igor Dodon

Speriat de apropierea “așa-zisului Centenar” și “planurile de peste Prut de a ocupa Basarabia”, Dodon lobează insistent o întâlnire Filip-Medvedev

Elena Alexandra

Igor Dodon a declarat că “așa-zisul Centenar de la Unirea Moldovei cu România” nu este altceva decât “ocuparea Basarabiei”.

"Totul depinde cât de departe vor merge cei care doresc în anul viitor să sărbătorească aşa-zisul centenar de la Unirea Moldovei cu România”, a afirmat liderul socialiștilor “de-a dreptul îngrijorat” de anul 2018, care, după propriile lui considerații, urmează a fi un an greu nu atât pentru țară, cât pentru el însuși.

"Am văzut că Pavel Filip are o atitudine mai “statalistă” faţă de această problemă (a Unirii), deşi el tot a avut câteva declaraţii despre Unire, dar părerea mea este că Guvernul şi Filip au o atitudine mai serioasă pe această problemă. Preşedintele Parlamentului, cel care se lăuda că este român şi că vrea să devină deputat în Parlamentul României, faţă de el am anumite temeri", a mai spus Igor Dodon.
Preşedintele Republicii Moldova a declarat în repetate rânduri că o unire cu România nu poate fi admisă, reiterând ideea declarării în afara legii a cetăţenilor care susţin lichidarea statalităţii Republicii Moldova, relatează Agerpres.ro.

Liderul socialist pare a se pregăti insistent de Centenar. După ce și-a manifestat temerile legate de simpatia premierului Pavel Filip față de România, acesta lobează insistent o întâlnire Filip-Medvedev. „Vreau ca în anul următor să aibă loc discuții și la nivel de conducere de guvern, nu doar de președinte. Pentru asta am propus ca în anul următor reprezentanții Federației Ruse la nivel de conducere a MAE, poate chiar și Lavrov (Serghei Lavrov, Ministru al Afacerilor Externe al Federației Ruse n.r. ) să vină, să se întâlnească nu doar cu președintele, dar și cu prim-ministrul sau speakerul”, a declarat Igor Dodon.