d

STOP CADRU// Mesajul „filozofic” al lui Dodon în „lupta” cu unioniștii

Corina Bezer

La iniţiativa lui Igor Dodon, prin toată Republica Moldova au fost instalate panouri cu un mesaj pentru unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului: „Unionismul trece, Patria rămâne”.

„În acest an este ceasul de vârf al unioniştilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraţionale şi întunecate emoţii şi pasiuni. Au devenit foarte perfizi şi agresivi şi, din păcate, multă lume a căzut pradă acesti isterii”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Şeful statului consideră că prin acţiunile întreprinse în contextul Centenarului, „multe autorităţi din statul vecin şi-au arătat adevărata faţă şi intenţie”. 

„Dar va trece şi această perioadă şi spiritele se vor linişti. Timpul va trata această maladie. Unioniştii vor rămâne doar cu visul nerealizat. Şi cu ruşinea pe viaţă pentru trădarea ţării şi a neamului în care s-au născut”, a afirmat Dodon. 

„Asta este important să înţeleagă toţi cei implicaţi în isteria antistatală”, a încheiat Igor Dodon.  

cc

Menționăm că peste 100 de localități au semnat Declarații de Unire cu România. Mai mult, la sfârșitul săptămânii trecute, primarii unioniști din Republica Moldova și România au înființat o Ligă comună a aleșilor locali și au semnat un memorandum pro-unire.