99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

Vlad Plahotniuc

SUA impune interdicţii pentru Vlad Plahotniuc şi familia lui

14-01-2020 03:34

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi familia lui nu vor mai putea primi viza Statelor Unite ale Americii (SUA), conform unei decizii luate de secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

„Astăzi îl denunţ pe oficialul moldovean şi oligarhul Vladimir Plahotniuc pentru implicarea sa în acte de corupţie semnificative. În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte de corupţie care au subminat statul de drept şi au compromis sever independenţa instituţiilor democratice din Moldova. Acest denunţ este făcut în conformitate cu secţiunea 7031 (c) din Legea 2020, a Departamentului de Stat, a Operaţiunilor Externe şi a Programelor conexe, Legea 2020 (Div. G, P.L. 116-94). În conformitate cu secţiunea 7031 litera (c), odată ce secretarul de stat denunţă funcţionarii guvernelor străine pentru implicarea lor, directă sau indirectă, în acte de corupţie semnificative, persoanele respective şi membrii familiei lor imediate nu sunt eligibile pentru vizele în Statele Unite. Legea impune, de asemenea, secretarului de stat să denunţe public sau în mod privat sau să denunţe aceşti funcţionari şi membrii familiilor acestora. Pe lângă Plahotniuc, o denunţ pe soţia sa, Oxana Childescu; fiul său, Timofei Plahotniuc; şi copilul lor minor. Acţiunea de astăzi transmite un semnal puternic: Statele Unite nu tolerează corupţia şi este de partea cetăţenilor Republicii Moldova în lupta împotriva acesteia. Departamentul va continua să folosească aceste autorităţi pentru a promova responsabilitatea persoanelor corupte din această regiune şi la nivel global”, se menţionează în comunicatul emis al Departamentului de Stat al SUA", a declarat Departamentul de Stat al SUA.

dd

Vlad Plahotniuc are interdicţie de a intra în Elveţia şi Liechtenstein până în 2029. Recent s-a aflat că Vladimir Plahotniuc deţine dublă identitate în Republica Moldova. CNA a anunţat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Vlad Plahotniuc deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.