dd

SURSE// Centru electoral al PSRM în Ambasada RM din Moscova

Marți, 19 februarie 2019, 17:20

Ambasada Republicii Moldova la Moscova s-a transformat într-un centru electoral al Partidului Socialiștilor.  Cel puțin asta reiese din rezultatele unor verificări interne inițiate de  reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în cadrul misiunii diplomatice din capitala Rusiei.

Potrivit unor surse ale portalului deschide.md, în interiorul Ambasadei a fost oferit în chirie un spațiu pentru o organizație care pretinde că se ocupă de problemele diasporei, însă , de fapt, ar fi o organizație de tineret a PSRM, al cărei președinte este Olga Cebotari. Tot ea este cea care s-a ocupat de campania electorală a partidului. 

Un alt detaliu curios este faptul că toți studenții care solicitau să efectueze practica la Ambasada R.Moldova la Moscova, erau plasați întrun birou separat și toată practica lor consta în acțiuni de voluntariat pentru ca Cebotari să creeze organizații ale diasporei pe teritoriul FR și să studieze zonele unde trăiesc cei mai mulți moldoveni. În aceste zone se propunea ulterior deschiderea secțiilor de votare.

În cadrul misiunii diplomatice se concentrau toate foile volante de agitație pentru PSRM și, ulterior, erau transmise în regiuni la liderii organizațiilor diasporei.

ee