Victor Gaiciuc

Tatăl finului de cununie a lui Dodon a devenit secretar al Consiliului Suprem de Securitate

Corina Bezer

Consider că Victor Gaiciuc are o experiență temeinică în organele securității statului, a deținut funcții de conducere, manifestând profesionalism inclusiv în calitate de ministru al apărării. Domnul Gaiciuc se remarcă și prin bogata sa activitate diplomatică, ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și ca Reprezentant al Republicii Moldova la NATO”, a menționat Dodon.

Victor Gaiciuc

Totodată, șeful statului a anunțat că în această săptămână va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate „cu subiecte de importanță majoră pentru societate”.

„Prin desemnarea domnului Victor Gaiciuc în funcție, am deplină încredere în capacitatea domnului Gaiciuc de a garanta eficiența în activitatea Consiliului și de a contribui la întărirea sectorului apărării și securității naționale”, a conchis șeful statului.

Victor Gaiciuc

În noiembrie anul trecut, Anticorupție.md scria că Gaiciuc este administrator al companiei de asigurări Acord Grup. Societatea pe acțiuni a fost fondată în 2002 și are un capital social de 37 de milioane de lei. Totodată, în aprilie 2015, Gaiciuc a devenit președinte al consiliului Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA).

Tot atunci, în plină campanie electorală pentru prezidențiale, investigațiile jurnaliștilor au scos la iveală că pliantele cu mesaje denigratoare și manipulatorii la adresa candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, erau depozitate în biroul Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, organizație cu care Igor Dodon are legături strânse de ani buni. Președinte al UORM este generalul de brigadă Victor Gaiciuc, care i-a luat locul lui Vadim Mișin, ex-deputat și fost lider al partidului Renașterea.