satul Varnița

Tiraspolul renunță la decizia privind actele localnicilor din satul Varnița, raionul Anenii Noi

Victoria Muntean

Decizia a fost luată în urma efortului autorităților de la Chișinău și a dialogului continuu atât cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2” cât și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol.

Amintim că, la începutul acestui an, administrația din stânga Nistrului a decis să declare nule un set de acte eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, obligând locuitorii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene. Astfel, „Considerăm că aceste decizii unilaterale sunt provocări generate de către reprezentanți din regiunea transnistreană”, se mai arată într-un comunicat.

Sursa citată subliniază că premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să sesizeze opinia internațională, dar și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană pentru a face uz de toate pârghiile formatului de negocieri „5+2” și de a impune administrația de la Tiraspol să renunțe la asemenea acțiuni provocatoare.