Traian Băsescu

Traian Băsescu despre Igor Dodon: „De la un bolșevic te poți aștepta la orice”

Corina Bezer

După ce  Curtea Constituţională a validat mandatul lui Igor Dodon la funcţia de preşedinte, a cărui ceremonie de numire va avea loc pe 23 decembrie, acesta începe deja să-şi instaureze dictatura. Dodon a specificat că printre lucrurile pe care le va face în primele săptămâni după investire va fi retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.  La rândul său, fostul preşedinte al României, a declarat că de la un bolşevic cum este Igor Dodon te poţi aştepta la orice.

„Sincer, nu știu dacă președintele unei țări poate face treaba asta. Eu am parcurs toate procedurile legale așa că m-ar surprinde să pună în aplicare asemenea amenințare, dar de la un bolșevic te poți aștepta la orice. Dodon face declarațiile astea în condițiile în care, deocamdată, dă târcoale la Palatul Prezidențial de la Chișinău. Încă nu e instalat în funcție, e un civil oarecare”, a declarat Băsescu.

Traian şi Maria Băsescu au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în vara acestui an, iar în luna noiembrie au depus jurământul. Anterior, Traian Băsescu a afirmat că va apela la justiţie în cazul în care Igor Dodon îi va retrage cetăţenia Republicii Moldova.