Trei deputați ACUM

Trei deputați ACUM nu l-au votat pe Ruslan Flocea la șefia Centrului Național Anticorupție

Victoria Muntean

Nu trebuie să prostim pe nimeni acum. Vreau să întreb PSRM de ce a fost nevoie tocmai de acest om care, știm foarte bine, este apropiat preșdintelui Igor Dodon. Chiar frica lui Igor Dodon este atât de mare, încât nu s-a putut organiza un concurs cinstit, onest? A fost o chestie atât de elementară în care să dispară aceste discuții. Am votat ieri cu ochii închiși un procuror general interimar pe care nu l-am văzut nici în Parlament măcar. Dau drptate deputaților democrați. A fost o chestie de rspect elementar  care trebuia să fie față de acești deputați. Mă bucur că domnul Flocea a avut acest curaj și a venit, deși aș fi vrut să-l văd și în cadrul fracțiunii să avem discuții”, a declarat deputatul Octavian Țîcu.

Țîcu a spus că nu poate vota pentru candidatura lui Flocea pentru că nu înțelege cum un absolvent al Academiei de Poliție din România a ajuns să-l consilieze pe Dodon.

Eu am venit să spun că nu voi vota candidatura domnului Flocea din două motive:

1.Dintr-un motiv al intelectualului care şi-a asumat întotdeauna această luptă pentru un stat de drept şi pentru reguli de democraţie foarte clare, de această afiliere în domeniul justiţie nu vreau să îmi asum nicio responsabilitate. Am votat cu ochii închişi un procuror general interimar care nu l-am văzut nici în Parlament măcar, şi dau dreptate deputaţilor democraţi. Mă bucur că domnul Flocea a avut acest curaj şi a venit.

2.Eu pentru Flocea nu voi vota ca etnic român al acestei ţări. Eu v-am studiat dosarul foarte bine, şi mă întreb şi vă întreb şi pe dvs: Cum este posibil ca un absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti să ajungă secretar al Aparatului preşedintelui Dodon? O întrebare fundamentală care unora li se pare foarte banală, dar pentru mine este o chestiune fundamentală de loialitate. Lipsă de respect faţă de contribuabilul român, faţă de Alma Mater, faţă de Guvernul român”, a mai adăugat el.

Ruslan Flocea, secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție. Candidatura lui a fost votată atât de deputații din coaliția de guvernare ACUM-PSRM, cât și de parlamentarii din opoziție.