Anatol Șalaru și Igor Dodon

ULTIMA ORĂ// Anatol Șalaru va fi demis MÂINE din funcția de ministru al Apărării

Corina Bezer

UPDATE: Preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea Ministrului Apărării, Anatol Şalaru. „Cîteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual”, a anunţat Igor Dodon.

Decret

Dodon a zis că îi mulțumește lui Mihai Ghimpu pentru oportunitatea de a-l demite pe Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării și îl încurajează să facă același lucru și cu ceilalți miniștri ai săi.

„Chiar îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru inițiativa de a-l demite pe Şalaru. Mâine Şalaru nu va mai fi ministru. Îl încurajez pe domnul Ghimpu să nu se joace cu drapelele, dar să semneze demisii pentru mai mulți miniștri din acest partid, fiindcă mai mulți au acolo probleme. Eu îi promit domnului Ghimpu că toți miniștrii a doua zi vor fi eliberați din funcție. Mâine, totuși, vedem cine primul, Băsescu sau Șalaru va fi demis”, a declarat Dodon.

Întrebat dacă va accepta candidatura lui Valeriu Munteanu, așa cum a anunțat Mihai Ghimpu, președintele a spus că „va examina cu atenție candidatura”. 

Menționăm că anterior Partidul Liberal i-a retras sprijinul politic lui Anatol Salaru, acuzându-l că a vrut să rupă fracțiunea parlamentară a PL în două. Șalaru a spus că a vrut doar convocarea congresului partidului.