Sergiu Sîrbu ex-depudat

ULTIMA ORĂ! Ex-deputatul Sergiu Sîrbu a fost reținut pentru 72 de ore

Victoria Muntean

La 16 decembrie 2021, Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea fostului deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acestuia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. 

Acesta este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

Sergiu Sârbu a negat atunci că ar fi fost implicat în această schemă și a menționat că dosarul a fost reluat deja a treia oară, după ce a fost clasat de două ori din lipsă de probe.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale,cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.