Octavian Țîcu

ULTIMA ORĂ// Octavian Țâcu părăsește fracțiunea parlamentară PPDA și candidează la Primăria Chișinău

Corina Bezer

„Am fost alături de blocul ACUM de la începuturi. Sunt membru al mișcării de rezistență națională al ACUM, care s-a creat în condițiile invalidării votului pentru Chișinău. Am fost alături de protestatari din 2016, l-am susținut personal de Andrei Năstase în această campanie electorală pentru Primăria Chișinău.

Mișcarea de rezistență ACUM a avut un spirit și am crezut că-l vom putem transfera și spre blocul ACUM, dar nu am reușit. Blocul ACUM a fost o construcție politică neordinară. M-am expus critic cu privire la numirile din bloc, la înțelegerile cu PSRM, cel care a fost împotrivă acestei alianței, dar am susținut în totalitate guvernului Maiei Sandu. Consider că am epuizat toate capacitățile de a schimba lucrurile”, a declarat Octavian Țâcu. 

Octavian Țîcu consideră că acordul temporar semnat la 8 iunie cu PSRM nu a fost îndeplinit în totalitate și se putea de colaborat în continuare în baza acestuia. Prin noul acord semnat de ACUM și PSRM, socialiștii au fost aduși la guvernare, a adăugat Țîcu.