dd

ULTIMA ORĂ! Octavian Țîcu candidează la șefia capitalei din partea Partidului Unității Naționale, condus de Anatol Șalaru

Corina Bezer

El a apărut la CECC pentru a-și înregistra candidatura, alături de președintele fracțiunii, Anatol Șalaru.

Ieri, 18 septembrie, în cadrul unui briefing de presă, istoricul Octavian Țâcu părăsește fracțiunea parlamentară PPDA și devine deputat independent. 

„Am fost alături de blocul ACUM de la începuturi. Sunt membru al mișcării de rezistență națională al ACUM, care s-a creat în condițiile invalidării votului pentru Chișinău. Am fost alături de protestatari din 2016, l-am susținut personal de Andrei Năstase în această campanie electorală pentru Primăria Chișinău.

Mișcarea de rezistență ACUM a avut un spirit și am crezut că-l vom putem transfera și spre blocul ACUM, dar nu am reușit. Blocul ACUM a fost o construcție politică neordinară. M-am expus critic cu privire la numirile din bloc, la înțelegerile cu PSRM, cel care a fost împotrivă acestei alianței, dar am susținut în totalitate guvernului Maiei Sandu. Consider că am epuizat toate capacitățile de a schimba lucrurile”, a declarat Octavian Țâcu.