Petru Jardan

ULTIMA ORĂ! Petru Jardan de la Partidul Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Corina Bezer

Potrivit procurorului general interimar Dumitru Robu, ridicarea imunității a fost necesară pe baza bănuielii că Jardan ar fi „implicat în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și spălare de bani, ilegalități comise în procesul de concesionare a aeroportului”.

„Există bănuieli că Petru Jardan, în perioada anului 2013, a acţionat în interesul unui grup criminal organizat şi condus de Ilan Şor, iar de comun acord cu membrii comisiei de concurs pentru selectarea concesionarului activelor Aeroportului Chişinău, prin depăşirea atribuţiilor de serviciu, au creat condiţii şi au contribuit direct la preluarea controlului asupra activelor aeroportului de către agentul economic afiliat grupului criminal. Procuratura are probe concludente cu implicarea lui Jardan şi în spălare de bani în proporţii deosebit de mari, ”, a spus procurorul general interima, Dumitru Robu, de la tribuna Parlamentului.

Menționăm că Petru Jardan nu se află în R. Moldova, dar a promis că se întoarce la începutul săptămânii viitoare.

Ieri, Parlamentul l-a lăsat fără imunitate parlamentară și pe deputatul democrat Vladimir Cebotari. Cei doi sunt învinuiți că ar fi stat la baza schemei de preluare în concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, în detrimentelor interesului statului, alături de Ilan Șor și alte persoane.