Igor Dodon

Un an de Dodon// Șeful statului și-a prezentat bilanțul de activitate la un an de mandat

Corina Bezer

În cadrul unei conferințe de presă, organizată cu ocazia împlinirii unui an de când a fost învestit în funcția de președinte, Igor Dodon s-a lăudat cu rezultate după relansarea relațiilor cu puterea de la Moscova, ajutorul social pe care-l oferă prin fundația deținută de soția sa, vizite în localități, întrevederile cu Vadim Krasnoselski, dar a subliniat și necesitatea revizuirii Acordului cu Uniunea Europeană. „Acest an a fost un an destul de dificil, un an nu simplu, un an de conflicte instituționale. Însă cel mai important este că acest an s-a reușit ca încrederea în instituția prezidențială să crească enorm”, a declarat șeful statului. 

În același timp, președintele socialist a vorbit mai mult despre ce va face decât despre ce a făcut și anume elaborarea manualului „Istoria Moldovei”, care va ajunge în curând în școli. El a mai amintit și de inițiativele privind restabilirea drapelului istoric al Moldovei, realizarea filmului documentar propagandistic despre istoria Moldovei, dar și despre faptul că, anul 2018 va fi declarat Anul lui Ștefan Cel Mare și Sfânt. Cum ne-a obișnuit de fiecare dată, Dodon a mai promis că va interzice organizațiile unioniste și nu a ezitat să-i atace pe cei care militează pentru Unirea cu România.

„Eu vă promit că în anul 2018, care va fi un an cu mult mai dificil decât 2017, este campanie electorală, trebuie să o spunem sincer. Sunt cel puțin 3 etape de provocări, provocări asupra statalității Republicii Moldova, unii vor să facă Centenare, provocări legate de campania electorală, provocări după campania electorală”, a adăugat președintele. 

În același timp, Igor Dodon a menționat că a avut 14 întrevederi cu șefi de state, dar s-a referit doar la discuțiile cu Vladimir Putin, declarând că dacă nu se implica personal, atunci piața rusă ar fi fost deja închisă, iar migranții moldoveni ar fi avut probleme foarte mari.