Vlad Bileţchi

Unioniştii, agresaţi de socialişti// Liderul ODIP, Vlad Bileţchi, a depus 12 cereri la poliție și un demers la Parlament pe numele lui Odnostalco

Corina Bezer

Potrivit lui Vlad Bileţchi, socialiștii au atins apogeul de glorie, dar asta nu va dura mult, pentru că nici Uniunea Sovietică nu a fost veșnică. În acest sens, Bileţchi a depus 12 sesizări la poliție, după ce membrilor „UNIREA – ODIP” le-au fost încălcate mai multe drepturi, în cadrul manifestațiilor desfășurate la Chișinău cu ocazia „Zilei Victoriei” și „Zilei Europei”.

„La manifestațiile dedicate acestei zile nouă, unioniștilor, ne-au fost încălcate mai multe drepturi. Am depus la poliție 12 cereri pe marginea intimidării, încălcare dreptului la întruniri și a dreptului la identitate. Am intrat într-un cort și am vorbit cu ei respectuos, iar el s-a aruncat la mine, să-mi smulgă tricolorul din piept, spunându-mi „Vybrasi etu greazi”, a spus Bilețchi.

Tânărul spune că a chemat într-un final poliția și a scris o plângere pe numele deputatului. Acum acesta cere să-i fie retrasă imunitatea parlamentară pentru a putea fi pedepsit.

Vladimir Odnostalco a refuzat să comenteze nemijlocit incidentul. „Se pare că imunitatea pe care o deține îi permite să creadă că organele de drept și poliția nu vor interveni”, a mai declarat liderul Asociației Unirea. În acest context, acesta a declarat că, dacă organele de drept din Republica Moldova nu le vor face dreptate membrilor Asociației Obștești „UNIREA – ODIP” aceștia se vor adresa organelor internaționale.

111