Unioniştii comemorează victimele războiului din regiunea transnistreană

Unioniştii comemorează victimele războiului din regiunea transnistreană

Corina Bezer

Unioniştii spun că agresiunea Federaţiei Ruse se resimte până în ziua de astăzi, întrucât trupele ruse continuă să fie staţionate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. 

O parte din voluntarii „UNIREA – ODIP” au participat la un protest organizat astăzi la Ambasada Federaţiei Ruse din Republica Moldova. Tinerii au instalat cruci în faţa ambasadei, transmiţând mesajul că din cauza politicii expansioniste a Kremlinului, mii de oameni nevinovaţi şi-au pierdut viaţa. 
Membrii asociaţiei au desfăşurat şi o campanie de informare online cu privire la războiul din stânga Nistrului.

Duminică, 4 martie, la sediul ODIP, va avea loc proiecţia filmului „Masacrul Inocenţilor”, eveniment care are scop de a sensibiliza tinerii cu privire la pericolul Federaţiei Ruse. 

„Au trecut 26 de ani de la declanşarea conflictului transnistrean, iar până acum nu s-au întreprins acţiuni concrete pentru ca pe teritoriul nostru să nu mai fie armată străină. Societatea civilă cere retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi cere dreptate pentru cei care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO „UNIREA – ODIP”

Asociaţia „UNIREA – ODIP” este o organizaţie apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generaţie de tineri activi, prin promovarea valorilor naţionale  şi a culturii româneşti.