Hh

Uniunea Salvați Basarabia - un nou partid unionist în Republica Moldova

Duminică, 21 iulie 2019, 13:19

Fostul vicepreședinte al Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a fost ales astăzi în funcția de președinte al Uniunii Salvați Basarabia (USB), creat în baza Mișcării Acțiunea Europeană.

Formațiunea se declară în opoziție cu actuala guvernare PSRM-ACUM. „USB își va depune toată energia pentru a fi în opoziție cu actuala guvernare”, a declarat Valeriu Munteanu, accentuând că coaliția PSRM-ACUM este împotriva naturii.

USB este o formațiune care optează pentru unirea Republicii Moldova cu România, afirmă membrii unui congres al formațiunii, convicat duminică.

În discursul său, Valeriu Munteanu a declarat că aceasta este singura soluție pentru Republica Moldova și a criticat actuala stare de lucruri, inclusiv noua coaliție de guvernare PSRM-Blocul ACUM.

În calitate de secretar general al partidului a fost ales Ilie Crețu, fost candidat din partea Partidului Liberal la alegerile din 24 februarie 2019. Printre membrii noului partid se numără și fostul director al agenţiei „Apele Moldovei”, Igor Hîncu.