Mihai Ghimpu

Urmează noi probe în cazul Filat? Ghimpu: „Cine a furat miliardul? Șeful vostru, care stă acum la Bernardazzi. Probe o să mai fie”

Corina Bezer

Reacţia lui Mihai Ghimpu a venit după ce PLDM a criticat textul Declaraţiei de stabilizare şi modernizare a Republicii Moldova, prezentat în Parlament.

Am impresia că voi decât a face rău nu știți. Am adus la sărăcie cetățenii, și voi din opoziție, că ați guvernat înainte. Straniu este că acei care au contribuit prin tăcerea lor ca șeful lor sa fure Banca de Economii, să fure Vama, Fisc-ul, adică să fure cetățenii până la mizerie, azi sunt cu mâinile dezlegate și dau vina pe alții. Această declarație este o intenție să schimbăm lucrurile, pentru că lumea așteaptă nu declarații, nu vorbe, nu mitinguri în piață, ci bunăstare. Și în loc să o susținem, ieșim împotrivă. Dar cine a sărăcit Republica Moldova ? Cine a furat miliardul? Voi – șeful vostru, care stă acum la Bernardazzi. Probe o sa mai fie. Probele au fost prezentate aici de Procuror și o să mai fie probe.

În replică, liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a declarat că se încearcă să se pună toată vina pe umerii cuiva.

Ulterior, liderul PL s-a enervat și pe socialiști și a declarat că în cazul în care președintele Parlamentului le va permite acestora să vorbească, deputații PL vor părăsi plenul Legislativului.

„Nu le mai permiteți să vorbească. Vom părăsi Parlamentul. Nu vă jucați cu noi și nu faceți jocul lor (socialiștilor – n.r.)”, a spus Ghimpu.

Amintim că fostul premier Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Procurorii spun că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, Filat ar fi primit mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari, pentru acordarea diferitelor servicii.