dd

Valeriu Munteanu este candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia pentru Primăria Chișinău

Corina Bezer

Decizia a fost luată de Biroul Politic al USB, mandatat de Consiliul Republican al partidului.

„Victoria pentru Chișinău este vitală pentru bătălia pe care ne-am asumat-o. USB este singurul garant al luptei împotriva coaliției nenaturale dintre Blocul ACUM și PSRM”, a comentat Munteanu într-o postare pe Facebook.

Totodată, Valeriu Munteanu afirmă că „este garanția reînceperii luptei împotriva Federației Ruse în Republica Moldova”.

„Alegerile pentru Chișinău sunt geopolitice, dar PSRM și ACUM s-au înțeles să nu vorbească de geopolitica, ci numai de floricele și borduri în campania pentru funcția de primar. USB susține că numai victoria orientării românești și euro-atlantice în Chișinău poate aduce prosperitate orașului și locuitorilor săi”, a mai precizat Munteanu. 

Candidatul USB mai consideră că toate fondurile și finanțările care ar putea fi atrase în Chișinău pot veni numai din România și Uniunea Europeană. 

„Nimic nu au dat rușii pentru Chișinău și Basarabia. Cum să vorbești atunci numai despre floricele și borduri? Cu ce bani? Asta este o dovada a lipsei de respect pentru electorat, pe care PSRM-ACUM îl considera infantil. Valeriu Munteanu este garantul și garanția luptei împotriva înțelegerilor oculte și păguboase dintre blocul ACUM și PSRM. Valeriu Munteanu este garanția reînceperii luptei împotriva Federației Ruse în Republica Moldova”, declară reprezentanții USB.