Nedelea Vlad

Veaceslav Nedelea: „Nu exclud o alianță între PSRM și PAS”

Corina Bezer

„Eu cred că alegerile parlamentare anticipate vor fi sau în septembrie, sau în octombrie. Lumea bună înțelege că suntem într-o situația epidemiologică catastrofală. Nu cred că va fi scenariul Kozak 2, dar nu exclud categoric o alianță între PSRM și PAS. Nu cred că se vor implica jucătorii geopolitici”, a adăugat Nedelea. 

Cât privește demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a veni vineri, 19 martie, în Parlament pentru a cere ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan, Nedelea apreciază gestul procurorului drept unul curajos. 

„E un gest curajos, probabil bazat pe material probatoriu. Putem constata două lucruri: avem un procuror curajos și Procuratura lucrează, iar această catastrofă, cum este furtul miliardului, a lovit crunt Republica Moldova. Cred că deputații din Parlament vor vota pentru scoaterea imunității celor doi deputați și cred că vor vota unanim”, a declarat consilierul municipal, Veaceslav Nedelea. 

Totodată, Veascelav Nedelea s-a arătat sigur că Partidul Democrat din Moldova va accede în Legislativ în urma alegerilor parlamentare anticipate. 

„Noi vom fi în Parlament, noi trebuim Republicii Moldova. Noi suntem un partid de sorginte social-democrată și suntem foarte bine reprezentați la nivelul administrației publice locale. Avem circa 200 de primari în diferite comunități din Republica Moldova. Viitoarea guvernare formată în urma alegerilor parlamentare anticipate nu cred că se va descurca fără a coaliza cu noi”, a punctat Veaceslav Nedelea.